VW Crafter Facelift 2024 – Eerste foto’s

Ontdek de nieuwste informatie over de facelift van de Grand California, inclusief bevestigde wijzigingen en actuele geruchten. De cockpit wordt volledig herzien, met een digitale snelheidsmeter en een groot aanraakscherm. Er komen ook nieuwe assistentiesystemen en bumpers. #Facelift

Eerste foto's in het wild

Het was al een tijdje duidelijk hoe de facelift eruit zou zien, tenminste op foto’s. Nu staan de eerste Crafter / TGE bij de dealers en is de nieuwe cockpit te zien.

Deze TGE geeft je een voorproefje van de nieuwe cockpit, het stuurwiel en de bumper, die ook hun weg zullen vinden naar de Grand California.

Het valt nog te bezien wat er met de campercarrosserie gaat gebeuren.

Dit artikel zal regelmatig worden bijgewerkt zodra er nieuwe informatie is over de facelift.
We verdelen het in twee delen:
1. bevestigde veranderingen en
2. geruchten.

Sinds de marktintroductie in 2019 is er niet veel veranderd aan de Grand California qua modeljaarwijzigingen.
De grootste veranderingen sinds zijn lancering zijn de stoelen en de lichtschakelaar op de badkamermuur.
Volgend jaar verandert dit echter enorm, waarbij vooral het interieur, of beter gezegd de cockpit, een complete revisie krijgt.

Op 13.10. publiceerde MAN
de eerste foto’s van de nieuwe cockpit in een persbericht en gaf wat details.
Wie denkt nu wat heeft MAN ermee te maken?
Het antwoord is relatief eenvoudig, de TGE en de Volkswagen Crafter zijn dezelfde voertuigen, alleen anders gelabeld.
Aangezien de basis van de Grand Californias een Crafter is, kan deze conclusie worden getrokken.

Bevestigde innovaties

De nieuwe cockpit

De nieuwe cockpit wordt digitaal! De analoge snelheidsmeter wordt vervangen door een digitaal instrumentenpaneel. De nieuwe interface tussen bestuurder en auto wordt een 10,4 inch touchscreen, waarmee de functies van de auto kunnen worden bediend. Een grotere “Pro” versie met een schermdiagonaal van 12,9 inch zal optioneel verkrijgbaar zijn.

De vorige versnellingspook wordt niet meer gebruikt; in de toekomst wordt de rijmodus geselecteerd via een hendel op de stuurkolom.

We verwachten een volledig nieuw multifunctioneel stuurwiel in de VW Crafter en dus ook in de Grand California.

De nieuwe cockpit van MAN in video:

Nieuwe besturingseenheden en assistentiesystemen

Naast nieuwe sensoren en camera’s die de bestuurder ondersteunen, zijn er ook grote veranderingen aan de boordelektronica. De KFG besturingseenheid krijgt een enorme opknapbeurt.

Nieuwe handrem

In de facelift wordt de elektronische handrem geïntroduceerd, samen met een auto hold-functie.

Sleutelloze Go

Keyless Go komt eraan! Wat veel mensen al kennen van hun auto zal vanaf 2024 beschikbaar zijn. Als Keyless Go je niets zegt, kun je HIER een uitleg vinden.

Nieuwe bumpers

Hoewel de belangrijkste veranderingen in het interieur zitten, zijn er aan de buitenkant nieuwe bumpers.

Geen lithium ex werkt

We weten nu zeker dat er geen lithiumbatterij komt voor de Grand California af fabriek. De Car Electric oplossing zal ook compatibel zijn met de nieuwe Grand California.  

Huidige geruchten

Nieuwe KFG = connectiviteit

De aanpassingen aan de boordelektronica maken het onder andere mogelijk om de verwarming van de woonruimte te regelen via de Volkswagen app of om het waterpeil op te vragen.

Nieuwe camper

De huidige camperunit zal worden herzien, een display met functies en afmetingen, zoals in de nieuwe California Concept, is waarschijnlijk. Ook wat betreft de nieuwe KFG, die voor 100 procent zal worden geïnstalleerd.

Verbeteringen aan de kasten

De bovenkasten moeten worden voorzien van netten zodat de inhoud er niet meer uitvalt als ze worden geopend. Net als de middelste kast aan de achterkant.

Afbeeldingsbronnen: MAN

GrandCali.com ist unser Freizeitprojekt, wir stecken sehr viel Zeit und Geld in diese Webseite. Insbesondere die Wissensdatenbank und Informationen zu Rückrufen, zu Aktionen sind für uns mit Kosten verbunden. Wusstest du, dass die rechtssichere Abfrage von Cookies im Monat rund 60 Euro kostet? Dir gefällt GrandCali.com? Dann kannst du uns sehr gerne mit einer Spende unterstützen, damit wir auch weiterhin die Webseite ohne Einschränkungen betreiben können. Vielen Dank 😊

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Teile oder Drucke diesen Beitrag:

Weitere Beiträge

Hausmitteilung

Technische Probleme Der ein oder andere wird es wahrscheinlich schon bemerkt haben, leider haben wir in letzter Zeit immer wieder mit Ausfällen zu kämpfen.Das Hauptproblem

Weiterlesen