Multi-ankare vs. styyl

Vi har redan skrivit en rapport om multiankrarna och hur nöjda vi är med dem. För det första har detta inte förändrats efter att ha testat Styyls magnetiska hållare.

Om du vill läsa Multianker-artikeln i förväg kan du hitta den här:


Vad är egentligen multiankrarna eller de magnetiska Styyl-hållarna?

Båda verktygen har som huvuduppgift att se till att din mobils markis inte längre fästs på marken med pinnar, utan på sidan av fordonet med hjälp av respektive verktyg.

Fördelen med detta är att markisen även kan användas på underlag som betong och att oron för vindar inte är så stor i detta sammanhang.

Prisjämförelse

Både Multianker-systemet och de magnetiska Styyl-hållarna kostar cirka 100 euro. Priserna är förstås höga, men båda är definitivt värda priset. Såvitt vi vet har Multianker ingen direktförsäljning, men Styyl har det. Tillverkaren har en egen webbutik. Vi köpte våra Styyl-hållare från Amazon och blev snabbt debiterade extra för dem.

De magnetiska hållarna kostar 93,90 euro direkt på Styyls hemsida, medan Styyl begär 94,50 euro på Amazon. Inga fraktkostnader tas ut i någon av butikerna.

Systemens uppbyggnad

Multi ankare

Multianker bygger på ett sugsystem. Markisbasen placeras i multiankern och låses, sedan placeras hela systemet mot fordonet. Om du trycker på spaken på toppen av multiankern suger den sig fast på fordonet och markisen håller sig fast.

Styyl

Den magnetiska hållaren från Styyl har ett helt annat tillvägagångssätt. Som namnet antyder använder Styyl många små magneter i stället för ett sugsystem. Dessa är placerade under stödytan, så att hela grejen håller fast vid husbilen.

Även fästningen av markisfoten löses på olika sätt. Den magnetiska hållaren har en tråd på ovansidan, över vilken öppningen för pinnarna, som är placerad i markisfoten, förs in.

Detta har fördelen att fästet först kan placeras i önskat läge på bilen och att markisen sedan kan monteras efteråt. Detta är inte möjligt med multiankersystemet på grund av fästet.

Vad ska du köpa nu?

Det är verkligen inte lätt att bestämma sig för om man ska använda Styyl eller Multianker, båda systemen är verkligen välgjorda och uppfyller sitt syfte till 100 %. Du kan också köpa tillbehör till båda, till exempel en klädstång.

Här vill vi göra en liten lista över för- och nackdelar och ge en rekommendation – ur vår synvinkel.

Per multiankare

  • Mycket bra utförande
  • Bra förpackning (levereras i en väska)
  • Kan även användas på husbilar av glasfiber.

Kontra multiankare

  • En stor/klumpig design på grund av sugsystemet
  • Markisen måste först monteras innan multiankern kan fästas på bilen.

Pro Styyl magnetisk hållare

  • Kompakt design, därför lätt att stuva undan
  • Snabb och enkel montering

Contra Styyl magnetisk hållare

  • Fungerar endast på plåt, logiskt nog på grund av magneterna (därför lämpar den sig vanligtvis endast för skåpbilar).

Slutsats

Om du inte har något system ännu är det verkligen ett 50:50-beslut, eftersom båda systemen är lika bra i våra ögon. Det beror på om du kör en husbil eller en husvagn. Som beskrivits ovan kan den magnetiska hållaren naturligtvis bara användas på plåt, och det är här som multiankern har en fördel tack vare sin flexibilitet. Å andra sidan är monteringen enklare med Styyl-fästet.

Om du redan har en multiankare eller en Styyl är det inte värt att byta.

Tack vare testet har vi nu båda systemen och kommer att använda Styyl-hållaren oftare. Den snabbare och enklare monteringen och framför allt den kompakta förpackningsstorleken övertygar oss lite mer.

Var kan man köpa?

Som redan beskrivits ovan kan du köpa multiankern på Amazon.

Multi ankare

Styyl

Om du väljer den magnetiska versionen har Styyl gett oss en kupongkod som ger dig 10 % rabatt på din beställning. På styyl.co.uk använder du bara koden “GRANDCALI” i kundvagnen.

Bildgalleri

Här kan du ta en detaljerad titt på båda innehavarna:

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Teile oder Drucke diesen Beitrag:

Weitere Beiträge

VW Crafter Facelift 2024 – Erste Bilder

Erfahre die neuesten Informationen zum Facelift des Grand California, einschließlich bestätigter Änderungen und aktuellen Gerüchten. Das Cockpit wird komplett überarbeitet, mit einem digitalen Tacho und einem großen Touchdisplay. Es wird auch neue Assistenzsysteme und Stoßfänger geben. #Facelift

Weiterlesen